Volterra, Twilight stad/2

Vi återvänder till Volterra för att beskriva en mycket speciell dag som också nämns i filmen ”Twilight”. I den tredje veckan i augusti är staden helt annorlunda. De hoppar tillbaka 600 år i tiden. Så vi förflyttar oss till Volterra i 1398. Datumet valdes utan någon egentlig anledning, eller det finns en men inte så fascinerande, som många av er kanske hoppades på.

I själva verket ägde det första medeltida spektaklet rum i 1998, så arrangörerna försökte runda nummer och beslöt att kalla det 1398. Faktum är att kanske arrangörerna, när de gav detta namn till denna händelse, inte visste att Volterra i 1398 var en stad som drabbats av en fruktansvärd hungersnöd och av ett blodigt krig. Men oroa er inte.. Situationen har förändrats och nu skulle en semestervecka i Volterra ge otroligt mycket.


Staden är fylld med aktörer klädda i medeltida kläder med avsikt att återuppliva känslor på den tiden. Runt staden finns köpmän, musiker, jonglörer, artister, damer, riddare och adelsmän. Om du är en företagsam turist, kan du ta del av showen. Då måste du gå och söka information och kläder för att vara en del av showen. Om du alltid har drömt att göra ett fruktansvärt jobb som bödelshjälpare eller vara en av stackars bagarpojke eller en gycklare som betalas av befälhavaren, då har du hittat din plats.


Under kvällen finns det även mer magi med facklor och ljus som bli det enda sättet att belysa gator och torg på.

En del av organisationen rör pengar. Vi vet att på 1300-talet var med all säkerhet inte Euro monetära unionen. De hade annat att tänka på den tiden. På den tiden i Volterra kunde man inte göra något, inte ens hyra en åsna för en tur eller ett gott hårt bröd att äta om du inte hade de ”grossopengar” . Och så, åker du till Volterra ger du tillbaka alla euro du har tagit till Italien och gynnsamma växelkurser ska ge dig möjlighet att förändra allt på ”grossi ”. Du köper vin och mat med dem, du köpa kläder med grossi, om du har inte ”grossi”, du ska aldrig leva din medeltid som en herre


De viktigaste dagarna kommer att hållas söndagen den 21 och 28 augusti, när hela staden kommer att organiseras som en medeltida stad. Häromdagen händelserna kommer att bli mer sporadiska, ni förstå att det är bättre att ta flyget än att mula, och det är mycket bättre att ha en toalett än att använda fönstret
 

En grosso   koppar mynt   5 kr      ½ euro

5 grossi       silvermynt      25 kr    2,5 euro
10 grossi     guldmynt       50 kr     5 euro

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: