En resa till Toscana: Lucca/del 1

 

En av Toscanas vackraste städer heter Lucca och ni måsta absolut tillbringa en dag där! Lucca ligger i Toscana och är en mycket  liten stad, men, om ni är i Florens eller Pisa, borde ni fortsätta till Lucca. Ni kommer inte att  ångra er!

Lucca byggdes av romarna 180 år före Kristus och vi kan fortfarande hitta många bevis på det, tex amfiteaterns ruta, forumet och väggarna.

Lucca var stort och maktigt under 1200- och 1300-talet; stadens siden exporterades i hela Europa och dess bankirer gav pengar till alla de rikaste europeiska monarkierna. Lucca var ofta i krig mot Florens och Pisa.

Om ni åker till Lucca måste ni titta på vägarna. Det är några av de bästa och största i Italien. Om ni älskar historia och vackra landskap föreslår jag  en långpromenad på dessa vägar. Det kan liknas vid en resa genom tiden.

Staden har mycket kultur och konst. Luccas smeknamn är ”100 kyrkors stad”, tack vare alla dess vackra kyrkor

Luccas viktigaste torg är verkligen unik. Det heter ”Amfiteaters torg” (Piazza dell´anfiteatro) och dess form är en ellips för att på Medeltiden började folk att bygga sina hus på underlag av den gamla romare amfiteatern.  

 

Annonser

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s