Cappuccino

Cappucinon är en av de mest berömda italienska drycker utomlands och det finns inte en normal person på alla fem kontinenter som inte vet vad det är. Då ska jag inte förlora tid med att förklara vad det är.

En sak som ni måste veta i alla fall är att i Italien dricker vi bara cappuccino på morgonen. Om ni reser till Italien, våga inte beställa en cappuccino efter frukost! klockan det senaste för att dricka cappuccino. men det är ok endast om ni är verkligt  lata, har inte jobb och ingenting att göra i livet utom sova hela dagen.

Att fråga efter en cappuccino på kvällen kommer bara framkalla medlidande hos de roliga italienska kyparna som alltid lägger näsan iblöt och behandlar alla  som inte kan något om cappuccino som barbarer.

Här ville jag prata lite om cappuccinos historia. Förmodligen är det bara en myt, men det är en jättebra myt!

Året var 1683. Turkarna attackerade Wien. Men de förlorade mot en kristen armé. Turkarna, som älskade kaffet riktigt mycket och som aldrig exporterade det till ”otrogna”, lämnade runt stadsmurarna massa kaffe . Den italienska capuchin tiggarmunk Marco D´Aviano, som hjälpte kristna mot turkarna med påvens godkännande, hade en smart idé.

Kaffet var för bittert för kristna; ”I Guds namn”, sa den vise mannen, ”Vi kan lägga till lite socker!” . Och så, med katolska kyrkans och påvens godkännande, föddes cappuccinon!

Förmodligen kommer cappuccinos namn från capuchins dräkt. Den är vit och brun exakt som drycken som gör alla dina morgonar så glada(och eftermiddagarna, jag vet att ni svenskar dricker cappuccino på kvällen också!).

Annonser

En reaktion till “Cappuccino

Lägg till

  1. Cappucino är ju väldigt gott men varför är det inte okej att dricka det efter frukost? Om man verkligen verkligen gillar det…:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: