Via dell´amore (kärlekens väg)

Vi åker nu till ”Cinque Terre”(Fem länder). Det ligger i Ligurien och det utgörs av fem fiskebyar: Monterosso al mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore.

Idag vill jag prata om en riktigt berömd promenadstråk, som kopplar ihop Riomaggiore och Manarola och som heter  ”Via dell´amore”(Kärlekens väg). Vägen är en kilometer lång och den är känd i hela världen för sin skönhet och för sitt unika landskap.

Vägen, där man bara få gå, är en lugn promenadstrecka som inleds från havet bara av en ledstång. Det känns lite som att vara på en jättestor balkong med utsikt över ocean. Det finns många turister som vill sitta på balkongen, så bästa tillfället att besöka kärlekens väg under sommaren är tidigt på morgonen eller vid solnedgången. Biljetten kostar runt 5 euros.

”Via dell´amore” byggdes runt 20-talet och tog sitt namn från det faktum att många älskande par började omedelbart komma hit för att förlora sig i varandras ögon eller för att planera framtiden tillsammans medan de tittar ut över havets oändlighet. På 70-talet satte man upp några bänkar som fick namn efter några gudar från grekiska och romerska mytologi som hade samband med kärlek.

Man kan nå ”Via dell´amore” lätt. Det ligger exakt utanför från Riomaggiore tågstationen. På vänster sida är det lätt att se yttertrappan som tar er till gatan. Ni måste ta det lugn nu, och njuta av landskapet. Ni skulle sitta också på en av de många benkar, grävt i i stenblock .

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s