Limoncello

Om du aldrig har provat limoncello, bör du tänka på att beställa ett glas av denna citron digestivo nästa gång du äter i en italiensk restaurang. Här är några av våra favoriter fakta om limoncello

1. Det är en av de mest populära likörer i Italien. (Andra populära likörer är Sambuca, Campari, Amaretto.)

2. Den är tillverkad av citronskal, dvs den gula yttre huden av citronen. Skalet är rikt på säd alkohol tills oljan släpps.

3. Limoncello produceras främst i södra Italien, ofta från skalet Sorrento citroner. Lokaler för produktion är Sorrentine Peninsula och Amalfi kusten, Procida, Ischia och Capri. Det är också produceras i Sicilien och Sardinien.

4. Dess exakta ursprung är oklart. En berättelse har fiskare och bönder förbereder sina egna versioner – det är ett enkelt recept trots allt – och använda den för att bekämpa förkylningar. En annan historia har munkar gör det i sina kloster. Kanske båda dessa berättelser, och andra du kan höra, är sanna.

5. Limoncello blev så populär i Italien under det senaste decenniet som vissa restauranger ge bort den gratis. Vanligtvis limoncello beställs efter din måltid, ensam eller med dessert.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: