Om mig

foto profilo 2019

logo definitivo

Ciao!

Jag heter Luca och jag är lärare i italienska. Jag är 40 år gammal och jag är född i Milano, där jag studerade och tog examen i statsvetenskap. Efter att ha avslutat mina studier gjorde jag min första resa till Sverige sommaren 2005 och då blev jag mycket imponerad av det nordiska landskapet och av Sveriges vackra sommar.

Jag blev förälskad i Sverige och även i en svensk tjej, så jag valde att lämna mitt modersland och ge Skandinavien en chans.  Jag trivs så bra och sedan åtta år tillbaka undervisar jag italienska . Jag har italienskakurser i Jönköping, Värnamo  och online på Skype.

Språkundervisningen är mycket roligt och ger mig möjligheten att lära känna många intressanta och roliga människor. Jag tycker mycket om mitt jobb och jag försöker uppmuntra eleverna att använda språket aktivt från början. Min undervisning bygger på att man lär sig genom att använda språket i praktiken.

Kursen – Vi arbetar med grunderna i italienska språket och lär genom enkla tal- och hörövningar. Fokus är hela tiden på det praktiska, dvs hur du använder och får nytta av språket. Du får träna vokabulär, konversation och uttal och grammatiken finns hela tiden med som en bas. Vi talar om maten, Italiens vackra städer och deras historia och om platser du måste upptäcka. Detta tror jag passar dig som nybörjare och dig som behöver repetera dina grunder. Vi arbetar alltid i små grupper.

Italienska är ett vackert och gammalt språk. Kunskap om det öppnar dörren till ett universum fullt av konst, kultur, vetenskap, historia.

Varför studera italienska?

  • Italienska är Dantes språk, Bel canto språket, Operans språk. Det är de stora artisternas språk: konstnärernas, poeternas, författarnas och filosofernas språk.
  • Italienska är ett musikalsikt språk, ett öppet och uttrycksfullt språk vilket gör det lättare att förstå och roligare att tala.
  • Italienska är också modets, kök & design och bilarnas språk: Made in italy!
  • Italienska är också Dolce Vita.
  • Italien är landet med flest Unesco världsarv.
  • Italien är kultur, landskap och tusentals år historia och kan du språket får du tillgång till detta och mycket mer!

Alla kan lära sig italienska!

Välkommen att gå den kurs som passar dig!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s